Spørgsmål og svar op barfodssko

Der findes mange fagudtryk om sko, og mange mere eller mindre indforståede udtryk om specielt barfodssko. Herunder har vi samlet en række spørgsmål og svar om de emner du støder på, når du læser om barfodssko og barfodsverdenen.

Først har vi listet de spørgsmål, vi oftest bliver stillet og deres svar. I bunden af siden finder du vores ordforklaring. Du kan gå direkte til ordforklaring om barfodssko ved at klikke her.

Opdateret d. 6. februar 2021

Hvad er barfodssko?

Barfodssko er en særlig slags sko, der forsøger at efterligne følelsen af at have bare tæer, mens de stadig skærmer fødderne fra kulde, regn og varmt underlag mm.
Barfodssko har en helt flad og tynd sål og er yderst fleksible.
Læs hele vores artikel ‘Hvad er barfodssko’ >> klik her

Hvordan finder jeg min størrelse i barfodssko?

Du skal måle længden og bredden på dine fødder og efterfølgende sammenligne med tallene i vores måleskemaer.
Læs mere om størrelser og se måleskemaer i vores artikel ‘Find din størrelse’ >> klik her

Hvordan måler jeg mine fødder?

Der findes forskellige metoder til at måle dine fødder. Hvis du har en plus12 er det den mest præcise, men siden du spørger, har du nok ikke. Det nemmeste er at tegne din fod på et stykke papir og måle ud fra tegningen.
Læs hele vejledningen i vores artikel ‘Sådan måler du dine fødder’ >> klik her

Har jeg bred eller smal fod?

Det er svært præcist at kategorisere fødder, da der er flere parametre, der har betydning for fodens form. Men vi har prøvet at inddele vores sko i smal, medium, bred og ekstra bred, for at gøre det bare en smule lettere. Du kan bruge vores beregner og få en indikation af, hvilken type fod du har.
Prøv beregneren ‘Find din fodtype’ >> klik her

Kan man forudbestille barfodssko?

Vi tilbyder ofte vores kunder at forudbestille sko. Det gør vi af to årsager. Den ene er, at det er rart som kunde at være sikker på at få det par sko, man har brug for. Barfodssko er ofte udsolgt hurtigt. Den anden årsag er, at det er rart for os som forhandler med en indikation af, hvor mange sko vi skal bestille hjem – og hvad der hitter hos kunderne.
Hvis du vil være sikker på at være med i en forudbestilling, skal du følge med på facebook eller tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Har I en fysisk butik så jeg kan prøve skoene inden jeg køber?

På vores lager i Kolding, er der åbent efter aftale. Her er det muligt at prøve skoene inden du køber.
Læs her hvordan du bestiller tid til at prøve sko i Kolding.

Hvad koster fragt?

Vi tilbyder forskellige fragtmuligheder. Den billigste koster 39 kr til pakkeshop. Du har også mulighed for at hente skoene på vores lager i Kolding.
Læs mere om fragt i vores Handelsbetingelser eller læs om muligheden for at hente og prøve sko i Kolding.

Kan jeg bytte mine sko til en anden størrelse?

Det er desværre ikke muligt at bytte sko til en anden størrelse. Hvis du ønsker en anden størrelse, skal du bestille de nye sko på ny og samtidigt sende de andre retur. Læs mere om returnering og ombytning her.

Ordforklaring til barfodssko

Fast hælkappe henviser til den faste hæl, du finder på konventionelle sko. Altså det stykke af skoen, der omkranser din hæl og som er med til at holde din hæl fast. Den vil oftest føles stiv og hård.

Hældrop henviser til forskellen mellem hælens højde og forfodens højde inden i skoen. F.eks. den forskel der opstår, når skoen er forsynet med en hævet hæl. I barfodssko må der ikke være en forskel og du vil støde på beskrivelser som ‘ ingen hældrop’.

Pløs er en generel skoterm, der henviser til det stykke sko, der dækker åbningen mellem de sammensnørede stykker af overlæderet på en sko. Hvis du f.eks. har et par sko med snørrebånd, så er pløsen det stykke, du løfter for at få foden ned i skoen, og det stykke, der ligger lige under snørrebåndene.

Tåspring betyder at dine tæer ikke ligger fladt på jorden, da tåen på skoen er hævet. Det ses ofte i konventionelle sko. I barfodssko må der ikke være tåspring, og tæerne skal ligge fladt på jorden, når du står. På billeder ser det ofte ud som om barfodssko har tåspring, men grundet deres fleksibilitet og tykkelse, ligger tæerne helt faldt på jorden, når der kommer vægt på foden.

Zero drop er det engelske udtryk for hældrop og bruges i flæng på dansk.

Er der spørgsmål eller ord du mangler svar på, så skriv gerne til os. Vi opdaterer løbende denne side, og vi kender garanteret svaret.

Skriv til os her